söndag 21 maj 2017

Köksrenovering del 4

Nu börjar de hända grejer, och det är väl tur de för vi börjar bli något trötta på att laga mat på en mini-spis och diska i badkaret! Tapeten har kommit på plats och vi blev supernöjda med resultatet. Man vet aldrig riktigt hur en tapet ser ut innan den kommit upp, så där hade vi tur. Något som vi däremot inte hade tur med var skorstenen. Efter inspektion så kommer de fram till att den inte är i tillräckligt bra skick för att användas som den är utan de måste sätta in rör. Inga problem så sätt, men de sitter, förutom köksfläkten, 5 kakelugnar på samma skorsten, och om vi vill få igång dem så behöver de dras rör till dem med. Så 6 rör a 6 meter och 1000 kr metern, ja de blir ju en del och ,javisst ja, arbetet på de.. MEN, vi får igång några kakelugnar iaf och det hade vi inte räknat med! Slipningen av golvet har blivit lite försenat, så nästa vecka kommer de stå still förutom slipning och oljning tyvärr. Men de finns så mycket annat roligt att ta tag i så de lider ingen nöd på varken oss själva eller hantverkare! 

Kakelugnen provtryckt o klar!

Närbild på tapeten. Det är "Sanderson Pillemont Toile ivory/china", för den som undrar

 Nuvarande kök! Mysigt men lämnar mycket att önska! Det blir ju inte bättre när man vet att spisen nedan sitter o väntar på en!

A.k.a "Monstret"

3 kommentarer:

  1. Wow, vilken jättespis!!! Ska bli spännande att se det färdiga köket!!/Emelie

    SvaraRadera
  2. Kan ni inte glidgjuta kanalerna istället? Då blir hela skorstenen varm. Blir den inte med rör i.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra fråga! Av 4 anledningar så går det tyvärr inte.
      1. Skorstenens grundskick är i stort sett för dåligt för en glidgjutning
      2. Eftersom alla kanaler går ihop till en så skulle vi bara få elda i en av ugnarna åt gången om det skulle vara godkänt.
      3. Några takstolar ligger emot skorstenen vilket inte heller är godkänt om den skulle bli varm.
      4. Rör är mycket beständigare särskilt eftersom vårt hus ligger nära en järnväg som tenderar att skaka huset lite då och då.

      Radera